Politică

Premierul Ludovic Orban: Guvernul va adopta în următoarea perioadă actele necesare planului de redresare economică

Premierul Ludovic Orban: Guvernul va adopta în următoarea perioadă actele necesare planului de redresare economică

Autor: Dorin Oancea

04.07.2020, 16:09 129

Guvernul va aproba în următoarea lună actele normative necesare măsurile din Planul de redresare, printre care schema de lucru cu program redus, Fondul de Investiţii, banca de dezvoltare sau schema de ajutor pentru marile companii, a declarat sâmbătă premierul Ludovic Orban, la Digi24.

Premierul a admis, ântr-un interviu, că nu toate măsurile au fost „inventate” de Guvern, ci vin dintr-o analiză a deciziilor luate cu ocazia crizei din 2008 sau la nivel european, şi care au dat rezultate. Orban a oferit exemplu schelei de ajutor de stat pentru marii consumatori de energie, măsură aplicată în 122 state europene.

Printre măsurile care vor fi luate rapid se numără ajutoarrul de stat pentru marile companii, care va fi discutată în şedinîa de săptămâna viitoare.

Guvernul a prezentat miercuri un Planul de relansare economică care cuprinde măsuri pentru repornirea companiilor, programe de finanţare nerambursabilă, granturi pentru digitalizare, sprijin pentru agricultură şi industria agroalimentară, finaţări pentru noi investiţii, măsuri pentru dezvoltarea infrastructurii şi a sectorului energetic, pe mai mulţi ani şi cu o valoare de peste 100 de miliarde de euro.

 
 
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO