Politică

Premierul Ludovic Orban: Recomandarea mea către cetăţeni e să nu ţină cont de deciziile CCR

Premierul Ludovic Orban: Recomandarea mea către cetăţeni e să nu ţină cont de deciziile CCR

Autor: Andreea Tobias

04.07.2020, 15:10 1379

Premierul Ludovic Orban recomandă oamenilor să nu ţină cont de decizia CCR privind neconstituţionalitatea unor măsuri din epidemie, ci să acţioneze responsabil. „CCR nu e la prima decizie care zădărniceşte măsurile de apărare a sănătăţii şi vieţii cetăţenilor”, a spus Orban. 

„CCR nu e la prima decizie care zădărniceşte eforturile noastre pentru a apăra sănătatea şi viaţa cetăţenilor. Între starea de urgenţă şi de alertă a anulat amenzile şi a interzis autorităţilor să dea amenzi în baza actelor normative care fuseseră în vigoare”, a declarat premierul într-un interviu la Digi24.

Orban a recomandat cetăţenilor să respecte reglementările pentru a se proteja pe sine şi pe ceilalţi. Cei care au fost în zone cu risc maxim sau în contact cu persoane infectate trebuie să stea în izolare.

„E cererea, recomandarea, rugămintea mea către cetăţeni să nu ţină cont de deciziile Curţii Constituţionale, să acţioneze responsabil, ca până acum şi chiar dacă va exista o perioadă până va exista o lege, aici depinde şi de Parlament", a afirmat premierul.

În momentul în care moderatorul l-a întrebat dacă a vrut să spună ca oamenii să nu ţină cont de deciziile Curţii Constituţionale, premierul a răspuns: „Să ţină cont de regulile normale şi fireşti în astfel de situaţii".

.

AFACERI DE LA ZERO