Politică

Presiuni mai mari asupra presei

19.03.2004, 00:00 15



Agentia de Monitorizare de pe langa Academia Catavencu a dat publicitatii un raport din care reiese ca, in an electoral, ziaristii sunt supusi la presiuni mai mari din partea politicienilor. La lansarea raportului au fost invitati si ambasadorul SUA, Michael Guest, si seful delegatiei Uniunii Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele. Si s-au dus, pentru a-si exprima si ei ingrijorarea fata de felul in care Puterea din Romania intelege sa "colaboreze" cu presa. Scheele a spus chiar ca UE monitorizeaza starea presei din Romania si va include un capitol cu rezultatele analizei in raportul anual de tara adsupra Romaniei - cel care va indica dca Romania are sanse sau nu sa se integrteze in 2007. Scheele a mai spus si ca "libertatea presei este cheia statutului de drept" intr-o tara. La randul sau, Michael Guest a anuntat ca a discutat despre acest subiect cu multi politicieni romani, car i s-au plans ca au nemultumiri fata de flul in care sunt redate in presa spusele lor. "Nici un fel de nemultumire nu justifica faptul ca in 2003 anumiti jurnalisti sunt intimdati", a spus ambasadoul american.



Raportul citat arata ca in cursul acestui an se manifesta presiuni concerate asupra ziaristilor - cel mai afectate, spune raportul, sunt televiziunile, care distorsioneaza informatia politica sau omit sa prezinte calitatea actiunii oamenilor politici ai puterii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO