Politică

Primarul din Sinaia, audiat la DNA Ploieşti în dosarul judecătoarei Ruxandrei Popescu - surse

Primarul din Sinaia, audiat la DNA Ploieşti în dosarul...

Autor: Laura Petrescu, Andreea Tobias

22.04.2016, 10:20 296

Vlad Oprea a ajuns la DNA Ploieşti însoţit de un avocat, iar surse judiciare declară că acesta va fi audiat judecătoarei Ruxandra Popescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tot la sediul DNA Ploieşti se află şi secretarul Primăriei Sinaia, Beatrice Rădulescu.

La intrarea în sediul DNA Ploieşti, primarul staţiunii Sinaia a declarat că nu are nicio implicare în dosarul Ruxandrei Popescu.

În 16 martie, Vlad Oprea a mai fost audiat tot la Direcţia Naţională Anticorupţie Ploieşti, în calitate de martor, în acelaşi dosar, potrivit unor surse judiciare.

"Am fost chemat martor într-o cauză şi am răspuns întrebărilor respective. Mi se pare normal şi firesc să fiu prezent de câte ori sunt chemat. Nu are legătură de angajaţii din Primărie. Este dosarul unora care au avut legături, într-un fel sau altul, prin anumite contracte de concensiune”, declara atunci Vlad Oprea la ieşirea din sediul DNA Ploieşti.

Potrivit DNA, în vara anului 2010, în calitate de magistrat judecător, Ruxandra Popescu ar fi acceptat promisiunea făcută de o persoană care, la acea dată, ocupa o funcţie de conducere în Poliţia staţiunii Sinaia, de a i se plăti un folos necuvenit în schimbul pronunţării unei hotărâri judecătoreşti favorabile intereselor acesteia şi într-un termen scurt a şi primit, prin intermediar, un folos necuvenit în valoare de aproximativ 500 euro.

"Ca urmare a faptului că acceptase promisiunea de a primi un folos necuvenit, în calitate de judecător la Judecătoria Sinaia, învestită fiind cu soluţionarea unui dosar civil, suspecta Popescu Ruxandra şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi, la data de 11 noiembrie 2010, a pronunţat o soluţie vădit contrară dispoziţiilor legale, prin care a dat câştig de cauză reclamanţilor, în detrimentul Primăriei Sinaia. Concret, prin respectiva hotărâre judecătorească, oraşul Sinaia şi Consiliul Local Sinaia au fost obligate să încheie contracte de vânzare – cumpărare pentru trei terenuri în suprafaţă totală de peste 500 metri pătraţi care făceau obiectul unor contracte de concesiune, la preţuri defavorabile, ceea ce a creat un prejudiciu de aproximativ 220.000 euro şi un folos necuvenit pentru cei trei concesionari", susţinea DNA.

Surse judiciare declarau că judecătoarea a primit drept mită inclusiv o haină de blană.

Aceleaşi surse spuneau că de hotărârea dată de judecătoare ar fi beneficiat mai multe persoane, printre care şi fostul şef al Poliţiei din Sinaia, Marin Tudorică, arestat preventiv în luna ianuarie pentru trafic de influenţă şi operaţiuni incompatibile cu funcţia.

În 22 martie, Curtea de Apel Ploieşti a decis cercetarea judecătoarei Ruxandra Popescu, magistrat la Judecătoria Sinaia, sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO