Politică

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis: Începând de astăzi sunt membru PNL

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis: Începând de astăzi sunt membru PNL

Autor: Mona Hera

20.02.2013, 14:10 1049
 

El a spus că a acceptat să devină membru PNL în urma invitaţiei lui Crin Antonescu.

"Aceasta invitaţie m-a onorat, mi-a dat ceva de gândit şi rezultatul este cel de astăzi", a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută alături de preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Liderul PNL Puiu Haşotti a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că primarul oraşului Sibiu, Klaus Iohannis, se va înscrie în PNL, ceea ce "nu ar ar avea efect" asupra mandatului acestuia de primar.

Klaus Iohannis se află la cel de-al patrulea mandat de primar al Sibiului.

El este membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) încă de la înfiinţare, din 1990, iar din 2001 este preşedintele formaţiunii.

Klaus Iohannis s-a lansat în politică în 2000, când FDGR a decis să aibă un candidat propriu la Primărie, cu scopul de a obţine mandate de consilieri locali.

Iohannis a fost în relaţii bune cu preşedintele Traian Băsescu şi cu PDL din 2004, iar în 2007, când Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, acestea au devenit şi mai strânse, în urma vizitelor repetate pe care şeful statului le-a făcut la Sibiu.

Înaintea alegerilor locale din 2008, însă, relaţia s-a rupt, după ce Daniel Thelmann, primarul Mediaşului, a plecat din FDGR pentru a candida pe listele PDL, câştigând, de altfel, un nou mandat.

În octombrie 2009, după căderea Guvernului Boc, Klaus Iohannis a fost propus de PSD, PC, UDMR, PNL şi minorităţi pentru postul de premier, mandatul său urmând să fie formarea un guvern care să gestioneze problemele economice urgente şi să asigure organizarea de alegeri prezidenţiale. În schimb, preşedintele Traian Băsescu l-a preferat pe consilierul BNR Lucian Croitoru.

AFACERI DE LA ZERO