Politică

PSD acuză referendumul preşedintelui Klaus Iohannis: Probabil va reprezenta o cheltuială nejustificată

PSD acuză referendumul preşedintelui Klaus Iohannis:...

Autor: Petriana Condrut, Mediafax

25.04.2019, 16:04 86

PSD a transmis joi, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, că întrebările puse de preşedintele Klaus Iohannis la referendumul din 26 mai nu răspund vreunei controverse din societate şi că acţiunea în sine este probabil o cheltuială nejustificată din banii contribuabililor.

"PSD este de acord cu întrebările propuse la referendumul consultativ, pentru acestea existând de altfel un acord cvasiunanim, ele nerăspunzând vreunei controverse din societate. În aceste condiţii, referendumul solicitat de preşedinte pare lipsit de utilitate şi va reprezenta probabil o cheltuială nejustificată din banii contribuabililor", se arată în comunicatul PSD, remis MEDIAFAX.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de organizare a refernumului din 26 mai. Întrebările sunt:

„1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”

2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO