Politică

PSD: Regele Mihai nu şi-a părăsit cu adevărat patria nici atunci când istoria a decis altfel

PSD: Regele Mihai nu şi-a părăsit cu adevărat patria...

Autor: Liviu Dadacus, Mediafax

05.12.2017, 15:18 97

„PSD transmite sincere condoleanţe Familiei Regale a României după pierderea suferită la dispariţia Majestăţii Sale Regele Mihai I al României. PSD doreşte să îşi exprime regretul pentru trecerea în nefiinţă a Majestăţii Sale Regele Mihai I al României şi transmite expresia întregii sale compasiuni pentru familia îndurerată”, se menţionează într-un comunicat remis marţi MEDIAFAX.

„Viaţa regelui Mihai I a stat sub semnul dragostei faţă de patria pe care nu a părăsit-o cu adevărat nici atunci când istoria a decis altfel. Regele Mihai a militat pentru intrarea Romaniei în NATO şi în Uniunea Europeană. Reconcilierea naţională în jurul unor deziderate la care aspiră toţi românii a fost unul dintre obiectivele principale pe care le-a avut în vedere Majestatea Sa şi care ar trebui să reunească întreaga clasă politică, dincolo de orice partizanate sau interese politice conjuncturale”, se mai arată în comunicatul PSD.

PSD a transmis, totodată, condoleanţe Alteţelor Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu şi Principesele Elena, Sofia şi Maria.

Regele Mihai a încetat din viaţa, joi, la ora 13.00, la reşedinţa sa din Elveţia, a anunţat Casa Regală a României.

Marţi seara, la ora 19.00, Custodele Coroanei va face o declaraţie de presă.

Trupul Regelui va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş iar slujba de înmormântare va avea loc la Curtea de Argeş, în noua Catedrală, se spune într-un comunicat al Casei Regale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO