Politică

PSD va vota Guvernul Orban. Ciolacu: Îi rog pe colegi să înţeleagă situaţia specială

PSD va vota Guvernul Orban. Ciolacu: Îi rog pe colegi...

Autor: Diana Grigore

14.03.2020, 10:29 44

Marcel Ciolacu a sugerat, într-un mesaj postat pe Facebook, că PSD va vota Guvernul Orban.  Ciolacu le transmite social-democraţilor să înţeleagă situaţia excepţională şi să facă tot posibilul ca România să aibă un guvern funcţional.

„În momentele dificile, PSD a fost mereu alături de români. De aceea,ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, alături de colegii mei, voi face toate eforturile ca mâine să avem un guvern funcţional. Am avut în faţă o decizie extrem de grea, să vptăm un guvern care nu merită să fie votat sau să lăsăm să se prelungească o criză politică cu efecte asupra românilor. Un premier propus de PSD s-ar fi lovit de refuzul preşedintelui. Îi rog pe colegii mei din PSD să înţeleagă această situaţie specială şi să ne facem datoria”, a transmis Marcel Ciolacu, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

În schimb, deputatul PSD Florin Iordache a declarat pentru MEDIAFAX că o decizie în acest sens se va lua după ce vor fi audiaţi toţi miniştri.

„Vor vota, cum votează, votează. Deocamdată au venit la Parlament. Momentan nu ştim cine primeşte avize şi cine nu primeşte. Au fost şi avize negative”, a spus Florin Iordache, pentru MEDIAFAX.

Miniştri desemnaţi sunt audiaţi, la această oră, în regim special, având în vedere situaţia generată de coronavirus. Astfel, parlamentarii s-au reunit într-o singură şedinţă comună, iar miniştri sunt audiaţi prin telefon sau teleconferinţă.

La ora 11:00 urmează să aibă loc votul de învestire al Guvernului Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO