Politică

Puterea, criticata pentru libertatea presei

19.02.2004, 00:00 15



Liberalii au blamat ieri declaratiile purtatorului de cuvant al PSD, Bogdan Niclescu-Duvaz, care a acreditat marti ideea ca limitarea libertatii presei este generata de relatia cu patronatele, nicidecum cu puterea politica.



"Cerem PSD sa renunte la aceasta atitudine totalitara, de control si intimidare a presei independente", a replicat PNL, intr-un comunicat. Liberalii considera ca declaratiile purtatorului de cuvant al PSD dovedesc dispretul partidului de guvernamant fata de libertatea de exprimare si activitatea presei. Problemele jurnalistilor din Romania nu sunt legate de relatia cu patronatele, -asa cum incearca Niculescu-Duvaz sa arate - ci cu puterea actuala, declarata liberalii.



"In loc sa se ingrijoreze pentru asociatiile profesionale ale jurnalistilor, purtatorul de cuvant al PSD ar trebui sa se gandeasca la un mod cu adevarat eficient pentru a garanta independenta presei. Iar aceasta nu poate fi decat stoparea presiunilor, hartuirilor si a violentelor fizice la care sunt supusi jurnalistii de catre membrii actualei puteri", mai spune PNL.



Marti, purtatorul de cuvant al PSD a spus ca solutia pentru independenta presei nu este o lege care sa reglementeze acest lucru ci consituirea unui sindicat al jurnalistilor care ar putea negocia "fata in fata cu patronul media" dreptul la libera exprimare. In opinia lui Duvaz, nu se poate vorbi despre presiuni ale jurnalistilor din partea puterii politice, ci de "presiuni pur si simplu" intrucat interesele sunt ale celor care detin instrumentele de presa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO