Politică

Sibiu: Un bărbat a votat, deşi renunţase la cetăţenie, iar altul a votat cu buletin tras la xerox

Sibiu: Un bărbat a votat, deşi renunţase la...

Autor: Departamentul Corespondenţi

10.11.2019, 19:50 78

Un bărbat care a votat pe listele suplimentare la o secţie din Sibiu are dosar penal, după ce poliţiştii au stabilit că acesta renunţase la cetăţenie şi nu mai avea drept de vot. Altul a fost amendat pentru că a permis unei persoane să voteze cu o carte de identitate xeroxată şi plastifiată.

Potrivit Poliţiei Sibiu, au fost înregistrate 14 sesizări privind evenimente electorale în Sibiu, dintre care cinci s-au confirmat. Între neregulile constatate este şi cazul unui bărbat din Sibiu care a votat pe listele suplimentare, deşi nu mai avea acest drept, acesta renunţând la cetăţenia română.

„La o secţie de vot din municipiul Sibiu, s-a prezentat o persoană care deşi locuia în Sibiu, nu era trecută pe lista permanentă, votând pe listele suplimentare. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că această persoană şi-a pierdut cetăţenia şi nu avea drept de vot. În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot”, a spus Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu.

O persoană a fost amendată cu 4.500 de lei deoarece a permis ca un alegător să voteze cu un document impropriu.

Este vorba de un membru al unei comisii din Avrig, care, potrivit unor surse, a permis unui votant să îşi exercite dreptul la vot folosind o carte de identitate xeroxată şi plastifiată.

Poliţiştii sibieni fac cercetări şi în cazul unei femei care a sesizat că nu i s-a permis să voteze la o secţie din comuna Şelimbăr.

De asemenea, un bărbat este cercetat penal după ce a votat în alt judeţ şi a încercat să voteze încă o dată la o secţie din Păuca, judeţul Sibiu, iar un bărbat din Săcădate a fost amendat cu 500 de lei pentru apelare abuzivă, după ce a reclamat că unui cetăţean, aflat în stare de ebrietate, nu i se permite să voteze.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO