• Leu / EUR4.9471
  • Leu / GBP5.7699
  • Leu / USD4.6905
Politică

Sorin Grindeanu: Tudose ar trebui să fie conştient că peste câteva luni îi va veni rândul

Sorin Grindeanu: Tudose ar trebui să fie conştient că peste câteva luni îi va veni rândul

Autor: Gabriel Pecheanu

28.06.2017, 16:54 1065

"Premierul desemnat, Mihai Tudose, ar trebui să fie conştient - şi eu cred că este conştient de acest lucru - şi să se pregătească pentru momentul de peste câteva luni, când îi va veni rândul. Eu ştiu că lui Mihai îi place şahul, aşa că să pregătească foarte bine mişcările viitoare", a declarat premierul în funcţie Sorin Grindeanu.

El a mai spus că această criză politică a generat, de fapt, întârzieri în economia reală, nu în programul de guvernare.

"Tot acest circ politic, generat de o singură persoană va fi plătit de fiecare român în parte. Acesta şase luni am încercat să lucrez îndeaproape cu echipa de miniştri. Cu unii am lucrat foarte bine, cu alţii mai puţin, dar toţi cred că au făcut parte dintr-o echipă şi eu ştiu că nu-ţi faultezi niciodată propria echipă. E o chestiune care ţine de onoare. Aş vrea să le transmit foştilor colegi din echipa guvernamentală că nu îi condamn - ştiu că e dificil să fii pus în situaţia de a primi, pe de o parte, de la şeful partidului indicaţii care de multe ori erau în contradicţie cu ceea ce spune şeful Guvernului, dar şi în contradicţie cu ceea ce ştiau fiecare dintre ei că e corect şi bine", a adăugat premierul în funcţie Grindeanu.

De asemenea, el a spus că a discutat cu Mihai Tudose, în perspectiva predării/primirii mandatului de premier.

"Am discutat cu Mihai Tudose, tocmai pentru a pune la punct acest proces de predare-primire. Probabil că o să mai discutăm şi astăzi, şi mâine, astfel încât lucrurile, instituţional, să meargă aşa cum trebuie. Şi n-am niciun motiv să pun la îndoială acest lucru", a declarat Grindeanu, la Palatul Victoria.

Totodată, Grindeanu a precizat că se va întâlni zilele urmãtoare cu Tudose.

"O să ne întâlnim zilele următoare, când programul amândurora ne va permite, astfel încât acest proces să fie cât se poate de corect, instituţional şi fără niciun fel de sincope", a mai afirmat premierul în funcţie Sorin Grindeanu

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9471
Diferență: 0,0142
Ieri: 4.9464
Azi: 4.6905
Diferență: -0,3463
Ieri: 4.7068
Azi: 5.7699
Diferență: 0,4055
Ieri: 5.7466
Azi: 4.8974
Diferență: 0,5585
Ieri: 4.8702