Politică

Stoica pretinde scuze de la Nastase

24.03.2004, 00:00 18



Valeriu Stoica, fostul presedinte al PNL, a cerut ieri premierului Adrian Nastase sa-si prezinte public scuze pentru ca in urma cu cateva zile l-a acuzat de implicare in adoptii internationale ilegale, in perioada in care Stoica a fost ministru al justitiei, si l-a numit "baronul adoptiilor". In cazul in care primul ministru nu-si va cere public scuze in termen de doua zile, Valeriu Stoica anunta ca va introduce o actiune civila in justitie si va cere PSD si lui Adrian Nastase daune morale pentru prejudiciul cauzat de "acuzatiile mincinoase si calomnioase" lansate la adresa sa. Intr-o scrisoare deschisa adresata ieri premierului, Valeriu Stoica afirma ca promovarea minciunii ca instrument de lupta politica sterge orice diferenta intre PSD si PRM, intre Adrian Nastase si C.V. Tudor. Prin aceste atacuri, PSD a reluat teza sustinuta in 1999 de catre C.V Tudor, care-l acuza la acel moment pe Stoica de implicare in adoptii internationale ilegale.



In ultimele zile acuzatiile dintre liderii puterii si cei au opozitiei s-au radicalizat, atacurile au devenit de o vehementa rar intalnita. PSD a acuzat zece lideri ai Aliantei PNL-PD de implicare in cazuri carora nici justitia nu le-a gasit o rezolvare, dar care au revenit in prim-planul dezbaterii politice in preajma momentelor electorala. In replica, PNL a lansat luni o harta a baronilor PSD si a anuntat ca va da in judecata PSD pentru atacurile la adresa liberalilor. Ieri, ca intr-un spectacol al absurdului, si PSD a anuntat ca va chema in instanta pe liderul liberal Theodor Stolojan si PNL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO