Politică

Un deputat din Iaşi cere prefectului din Suceava să închidă judeţul

Un deputat din Iaşi cere prefectului din Suceava să închidă judeţul

Autor: Ilinca Nazarie

28.03.2020, 12:54 5144

Marius Bodea, fost liberal, acum deputat independent, face un apel către prefectul Sucevei să închidă judeţul pentru a limita răspândirea virusului în celelalte judeţe ale Moldovei. Bodea cere şi testarea tuturor cadrelor medicale din Suceava.

Deputatul ieşean Marius Bodea, fost liberal, acum independent, cere, sâmbătă, într-un comunicat de presă, închiderea judeţului Suceava.

„Închiderea judeţului este o măsură de protecţie în primul rând a Sucevei, pentru că ar stopa intrarea în judeţ a altor infectaţi şi ar creşte eficienţa folosirii resurselor concentrate acolo. Judeţul Suceava trebuie ajutat ACUM de toată România! Soluţia nu este «închidem şi abandonăm»!", susţine Marius Bodea.

Acesta precizează că Suceava a fost ajutată deja de către medicii SMURD Iaşi şi că „ar trebui trimise forţe medicale din ţară pentru a aplica măsuri de control a focarului".

Bodea cere şi testarea tuturor cadrelor medicale din Suceava.

„Acţiunea de a închide judeţul Suceava are şi rolul de a limita răspândirea virusului în celelalte judeţele ale Moldovei. Guvernul trebuie să trimită ACUM echipamentele necesare pentru ca toate cadrele medicale din Suceava să fie testate de Covid-19!", se mai arată în comunicatul transmis de deputatul ieşean.

AFACERI DE LA ZERO