Politică

UNPR fuzionează cu partidul lui Traian Băsescu, PMP

UNPR fuzionează cu partidul lui Traian Băsescu, PMP

Autor: Roxana Preda

12.07.2016, 18:01 9254

''Azi am finalizat un proces de negociere care durează de două săptămâni, un proces de fuziune între Partidul Mişcarea Populară şi UNPR. Sunt destui parlamentari din UNPR care au plecat la PSD, nu ne deranjează pentru că opţiunea noastră este să facem o fuziune cu un partid în care cea mai mare parte a parlamentarilor nu au opţiune pentru PSD. Va fi o fuziune, miercuri, săptămâna viitoare vom avea, ambele partide, congresele de fuziune'', a declarat Traian Băsescu.

Liderul PMP a precizat că fuziunea a fost aprobată cu unanimitate, un rezultat similar fiind anunţat şi de Valeriu Steriu, iar denumirea viitoarei formaţiuni rămâne PMP.

''În Comitetul Executiv Naţional care s-a desfăşurat la ora 17:00, votul pentru fuziune a fost în unanimitate. Drept pentru care, în conformitate cu statutul nostru, am semnat cu domnul preşedinte Steriu acordul de fuziune. Partidul se va numi Partidul Mişcarea Populară, însemnul electoral se menţine semnul electoral al Mişcării Populare şi imnul este al Mişcării Populare. Noul partid, care se va numi Partidul Mişcarea Populară, păstrează toate însemnele Partidului Mişcarea Populară'', a subliniat fostul şef de stat.

Întrebat dacă sediul central va fi în curtea PSD, Băsescu a replicat râzând: ''Deocamdată e aici. Dar s-ar putea să facem o şcoală politică de vară acolo''.

El a accentuat că va fi o distribuţie echilibrată a puterii în teritoriu. ''Analiza pe care o facem de două săptămâni ne arată că acolo unde Partidul Mişcarea Populară este puternic, sunt slăbiciuni mai mari la UNPR, şi unde Partidul Mişcarea Populară este slab, a avut rezultate slabe la alegeri, este mai puternic UNPR. Avem o soluţie echilibrată de 50% – 50%'', a detaliat Băsescu.

El a mai precizat că PMP-ul actual are doi prim-vicepreşedinţi, la care se vor adauga alţi doi pe care îi va desemna UNPR până miercuri şi a insistat pe relaţia veche şi foarte bună pe care o are cu Valeriu Steriu, fost şef al Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România.

La rândul său, Steriu a prezent fuziunea drept o şansă pentru cei care vor să voteze altceva decât PNL sau PSD.

Ţăndărei, oraşul din România cu vile ca în Beverly Hills

Cum arătau acum 15-20 de ani cei mai puternici bancheri şi oameni de afaceri din România şi cum arată acum

Cum arată librăria Cărtureşti Carusel, deschisă în Centrul Vechi, într-o clădire a familiei de bancheri Chrissoveloni

Imagini impresionante cu noua flotă de avioane militare a Chinei

AFACERI DE LA ZERO