Politică

Valeriu Tabără: Nu mai este necesară taxarea terenurilor nelucrate

Autor: Mediafax

28.04.2011, 23:31 375

Ministrul agriculturii Valeriu Tabără afirmă că proprietarii deterenuri nu pot fi taxaţi pentru că nu le lucrează şi crede că maiimportantă ar fi stimularea arendei, în timp ce ministrulfinanţelor Gheorghe Ialomiţianu vrea să îi sancţioneze "cât mairepede" pe cei care nu cultivă pământul.

Ideea taxării terenurilor a venit chiar de la MinisterulAgriculturii, fiind preluată apoi de Ministerul Finanţelor, însăacum Tabără susţine cu totul altceva: "Nu poţi obliga pe cineva săcultive un teren, dar îl poţi obliga să îl igienizeze. Nu poţimenţine un teren acoperit de buruieni şi de plante care aducprejudicii în jurul lor. E o diferenţă aici între ce înseamnătaxarea pe nelucrare (...) Dar nu cred că va mai fi nevoie, pentrucă la această dată sunt peste două milioane de hectare de terenluate în plus în cultură. Noi am coborât ca nivel de necultivare lasub un milion de hectare anul acesta", a spus Tabără.

Ministrul finanţelor a declarat miercuri că vrea ca impozitareaterenurilor agricole nelucrate să fie aplicată cât mai repede şi căautorităţile au discuţii pe acest subiect cu experţii BănciiMondiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO