Politică

Videanu: Avem în vedere creşterea salariului minim, concomitent cu reducerea contribuţiilor

Videanu: Avem în vedere creşterea salariului minim, concomitent cu reducerea contribuţiilor

Autor: Emma Toader

17.10.2010, 16:36 14

Liderul PDL Adriean Videanu a declarat că viziunilepreşedintelui Băsescu şi ale PDL privind scăderea CAS şi legate decota unică "nu sunt foarte diferite" şi a menţionat cădemocrat-liberalii au în vedere un ansamblu de măsuri, creştereasalariului minim, concomitent cu reducerea contribuţiilor, scrieMediafax.

Videanu a evitat să precizeze dacă PDL-ul renunţă la susţinereareducerii cotei unice.

Adrian Videanu a fost întrebat cum comentează afirmaţiile luiTraian Băsescu, care nu crede că reducerea cotei unice este osoluţie, ci susţine reducerea contribuţiilor salariilor.

"Nu sunt viziuni foarte diferite. Vă spuneam de un ansamblu demăsuri, creşterea salariului minim, concomitent cu reducereacontribuţiilor sociale, astfel încât să nu reducă competitivitateamediului de afaceri, care este cel care poate să aducă creştereeconomică în România. Din punctul meu de vedere şi aici, sigur,putem avea şi viziuni diferite, eu cred într-un pachet de măsuri,nu într-o singură măsură, nu există o singură măsură de naturăfiscală care să fie o măsură miracol care să scoată România dincriză. Dar cred într-un pachet de măsuri care să vină să rezolveelementele de blocaj în economia naţională şi ca să creezepremisele de creştere economică consistentă în 2011 şi 2012, ca ogaranţie a ieşirii României din criză", a spus Videanu. Citiţi maimulte pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO