Politică

Viorica Dăncilă, despre ordonanţa de urgenţă 114: Nu România a inventat aceste taxe. Deranjează pe cineva că noi gândim româneşte?

Viorica Dăncilă, despre ordonanţa de urgenţă 114: Nu România a inventat aceste taxe. Deranjează pe cineva că noi gândim româneşte?

Autor: Petriana Condrut, Mediafax

04.03.2019, 16:36 97

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, în Parlament, acolo unde dă explicaţii cu privire la OUG 114, că aceste taxe nu au fost inventate de România şi că solicitările Opoziţiei cu privire la măsura legislativă sunt nefondate.

"Din prima zi a mandatului de prim-ministru am spus că voi veni în faţa de fiecare dată când va fi nevoie. Deşi solicitarea Opoziţiei cu privire la OUG 114 are în vedere opiniile nefondate şi nu textul în ansamblul său, consider că discutarea acestu act normativ e binevenit. România nu a inventat aceste taxe, ele au fost impuse în mai multe ţări din UE. Stimaţi parlamentari de două luni deţinem Preşedinţia rotativ a Consililui UE. Într-un timp scurt am închis dosare mai multe ca Preşedinţia austriacă. În aceste condiţii vi se pare normal ca românii să plătească dobânzi duble faţă de restul în UE", a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Premierul a afirmat că în următoarele zile se vor emite normele metodologice de aplicare şi stabilirea măsurilor pentru acordarea finanţării din Fond de Dezvoltare şi Investiţii.

"Deranjează pe cineva că noi gândim româneşte? Prin OUG 114 am urmărit ca aceste miliarde de euro să ajungă în bugetul statului pentru construirea de spitale, autostrăzi (...) Cel mai important capitol din OUG se referă la instituirea unor măsuri pentru investiţii publice. De asemenea, nimeni nu spune că prin acest act stabileşte un traseu şi oferă facilităţi. Prin OUG 114 s-a înfiinţa Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. E primul mecanism de acest fel creat după Revoluţie. Fondul de Dezvoltare şi Investiţii are ca scop finanţarea proiectelor de investiţii în domenii precum salubrizare, educaţie, sănătate, sport, cultură, locuinţe, dar şi pentru finanţarea universităţilor. În următoarele zile se vor emite normele metodologice de aplicare şi stabilirea măsurilor pentru acordarea finanţării din Fond astfel încât unităţile de învăţământ să poată depune proiecte", a mai spus premierul.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri: