Politică

Viorica Dăncilă se simte jignită de ieşirile publice ale lui Klaus Iohannis la adresa sa: A spus "femeia aceasta" sau "nu ştie funcţionarea statului"

Viorica Dăncilă se simte jignită de ieşirile publice...

Autor: Maria Stan, Mediafax

10.12.2018, 17:25 111

Viorica Dăncilă a declarat, luni, că este jignită de ieşirile publice ale preşedintelui Klaus Iohannis la adresa sa, spunând că acestea nu ar trebui să existe la adresa niciunei femei. Întrebată ce a jignit-o, Dăncilă a spus că expresiile "femeia aceasta" şi "nu ştie funcţionarea statului".

"Pornind de la aceste nominalizări, a venit cu acele acuzaţii şi jigniri care nu trebuie făcute de nimeni. Nu numai împotriva unei femei premier, ci a oricărei femei. Această atitudine nu trebuie să o aibă preşedintele. Aceste lucruri nu fac decât să adâncească falia dintre preşedinte şi premier şi e ceea ce ne trebuie cel mai puţin în perioada când miniştrii au început să preia conducerea Consiliul UE", a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată de reproşul preşedintelui Klaus Iohannis că nu l-a consultat, Viorica Dăncilă a spus că timpul este unul scurt până la preluarea preşedinţiei Consiliului UE.

Întrebată care declaraţii i s-au părut jignitoare, premierul a spus: "Când spui că <<femeia aceasta>> sau nu <<cunoaşte funcţionarea statului>> nu pot să îţi facă cinste. Nu aş folosi aceste atacuri la oricine aş face referire. Nu el trebuie să facă o evaluare a premierului sau miniştrilor".

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că va aştepta luarea unei decizii de către Curtea Constituţională, cu privire la posibilul conflict instituţional Preşedinţie-Guvern privind numirile de la Transporturi şi Dezvoltare şi abia apoi va anunţa rezultatul analizei sale.

"Sincer, m-aş fi aşteptat, în toată această perioadă, aşa, printre vizitele pe care le face doamna Prim-ministru în străinătate, măcar să mă sune sau să mă caute şi să întrebe: „Domnule Preşedinte, de ce nu ne daţi un răspuns? Care este problema?”. Această doamnă, pur şi simplu, nu înţelege cum funcţionează statul. Noi nu suntem puşi aici ca să ne trimitem hârtii scrise de secretare, secretari sau alţi colaboratori. Asta este simplu de făcut. Noi suntem puşi aici pentru a rezolva problemele statului, pentru a rezolva problemele României. Or, asta se face inclusiv prin colaborare şi prin dialog instituţional", a spus preşedintele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO