Prima pagina

Accidentul produs de Ludovic Orban a avut victime

18.12.2007, 19:57 28

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a solicitat in urma cu cateva minute declinarea de indata a dosarului de la Politia Capitalei privind eventuala implicare a ministrului transporturilor, Ludovic Orban, in accidentul produs in urma cu doua zile pe Soseaua Cotroceni din Capitala.

"In urma primelor indicii de existenta a unei victime in accidentul rutier in care a fost implicat ministrul transporturilor, Parchetul instantei supreme cere declinarea de indata a dosarului de la Politia Capitalei", a comunicat biroul de presa al Ministerului Public.

Sursa citata precizeaza ca declinarea de indata a dosarului a fost ceruta avand in vedere calitatea persoanei implicate, respectiv Ludovic Orban, care este ministrul Transporturilor.

Ofiterii de la Politia Rutiera au identificat victima accidentului de circulatie produs, duminica, pe Soseaua Cotroceni, din vina ministrului Ludovic Orban, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan. El nu a dat detalii.


In accident ministrul ar fi ranit un copil de 14 ani, dar Politia Capitalei nu a anuntat de duminica pana astazi dupa-amiaza acest lucru. Mai mult ministrul implicat in accident a infirmat pe parcursul intregii zile de astazi ca accidentul s-ar fi soldat cu victime. Numai ca, imediat dupa incident, la numarul de urgenta 112 s-a primit un apel in care era indicat un accident cu victime umane produs pe Soseaua Cotroceni. Cand ambulanta a venit la fata locului nu a gasit nicio victima. Surse din politie, citate de Mediafax, au spus ca victima nu se afla in niciuna dintre masini fiind in trecere prin zona. O echipa a postului de televiziune Antena 1 a vorbit cu una dintre rudele victrimei - prezentandu-se drept consilier al ministrului Orban - si care a confirmat o intelegere financiara intre tatal copilului si ministru. Ministrul de interne Cristian David a declarat astazi ca incidentul in care a fost implicat Ludovic Orban a fost "o tamponare usoara". Politia i-a suspendar permisul de conducere lui Orban pentru ca a anuntat accidentul cu cinci ore peste cele 24 prevazute de lege.

O echipa a Corpului de control al Ministerului de Interne va verifica modul in care politistii de la Brigada de Politie Rutiera a Capitalei au reactionat la solicitarea primita prin numarul unic de urgenta 112 in legatura cu accidentul in care a fost implicat Ludovic Orban, potrivit unor surse ministeriale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO