Prima pagina

Amaratii din Adunatii Copaceni viseaza ca noul aeroport ii va face boieri

26.08.2008, 10:54 137

Deocamdata, taranii din Adu?natii nu prea au habar pe ce mina de aur stau, scrie Gandul. Au multi terenuri in "campul cu aeroportul", dar nu s-au gandit pana acum cu cat ar vinde. "O sa facem o adunare generala la primarie, ne-au chemat acolo sa ne sfatuim intre noi cu cat sa vindem terenurile din camp. Am auzit ca vine incoa si Tariceanu. Cel mai bine ar fi ca aeroportul asta sa dea si el niste locuri de munca pentru copiii nostri... uite, am o fata vanzatoare la Real. Ar putea sa lucreze aici, la aeroport. Am si eu teren in camp, dar nu vand nimic, il dau copiilor sa-si faca si ei case aici, langa mine. Am sapte copii", zice Gheorghe Chirita, fost tractorist. A facut astm si acum, la 56 de ani, e pensionat pe caz de boala, cu o pensie de 360 de lei.

Are casa la nici zece metri de capul satului, locul de unde incep campurile. Acum, munca lui zilnica e sa pasca vaca. Rade: "Poate exact in locul asta unde o priponesc eu pe Doina, o sa fie bretea spre aeroport. Dar nu stie nimeni exact locul unde s-o aseza aeroportul, asa am citit in ziare ca a zis Orban. Oricum ar fi, stim sigur ca avioanele o sa le auzim toti. Poate or sa ne zboare pe deasupra capului. Dar suntem obisnuiti cu zgomotul, ca oricum ne trec TIR-urile zi si noapte pe sub fereastra". Apoi isi face socoteala repede: "Sa vezi atunci la vedete, engleji sau franceji prin Adunatii nostri amarati".

Despre amaratii din Adunatii Copaceni in perspectiva construirii celui de-al treilea aeroport al Bucurestiului cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO