Prima pagina

Americanii de la TechTeam castiga 12 mil. dolari pe trei ani din raspunsul la telefoane

18.05.2005, 19:45 14

Biroul din Bucuresti al firmei americane TechTeam Global va oferi servicii de tip call-center unei agentii de turism cu prezenta internationala, in cadrul unui contract pe trei ani cu valoare de aproximativ 12 milioane de dolari (9,5 mil. euro), a declarat pentru ZF Cristoph Neut, vicepresedinte al TechTeam pentru marketing si vanzari pe zona europeana.

Oficialul TechTeam nu a dorit sa precizeze despre ce agentie de turism este vorba, spunand doar ca este o companie americana.

"Aceasta companie impreuna cu Canon sunt deocamdata cei doi mari clienti ai nostri in Romania, insa avem in pregatire mai multe contracte importante. Suntem extrem de multumiti de prezenta noastra in Romania", a spus el. TechTeam si-a deschis biroul din Romania in luna aprilie a anului trecut si are aici 150 de angajati. Compania urmeaza sa inaugureze la toamna un nou sediu, plasat in IRIDE Business Park, in zona Pipera, investitia totala fiind de peste 2 milioane de dolari (1,6 mil. euro), conform lui Neut.

Aici va fi amplasat un call-center cu 400 de locuri care va putea deservi mai multe contracte in paralel, a precizat el.

Biroul din Romania va oferi 80% din servicii in contractul cu agentia de turism americana, restul fiind acoperit de filiala de la Bruxelles. 80 de angajati ai TechTeam vor deservi acest contract, oferind asistenta 24 de ore din 24, a spus Neut.

Subsidiara din Romania, TechTeam Global SRL, este a cincea reprezentanta in Europa a companiei americane, dupa cele din Belgia, Marea Britanie, Germania si Suedia. In afara de Statele Unite, firma mai este prezenta si in India.

Pe plan mondial, TechTeam Global are peste 2.000 de angajati, dintre care 700 lucreaza in Europa. Printre clientii sai se numara companii ca Ford, Dell, Canon, UPS, Bristol-Myers Squibb Company si Intercontinental Hotels Group.

Compania a avut o cifra de afaceri de 128 de milioane de dolari anul trecut (103 mil. euro la cursul mediu anual).

mihai.musatoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO