Prima pagina

Anchor Grup face un imobil de birouri de 15 mil. euro langa Mall

07.07.2004, 00:00 22

Compania Anchor Grup, constructorul primului complex comercial de tip mall de pe piata romaneasca, Bucuresti Mall, va incepe in toamna acestui an constructia unui imobil de birouri de 15 milioane de euro, situat  chiar langa actualul mall, in zona de centru-sud a orasului. In aceasta zona sunt putine imobile noi de birouri, majoritatea investitorilor preferand zona de nord a orasului.
"Dupa ce vom deschide Plaza Romania, al doilea complex comercial de tip mall al nostru, vom incepe lucrarile la constructia unui imobil de birouri clasa A, care va fi situat in imediata apropiere a parcarii din Bucuresti Mall", a declarat Ali Ergun Ergen, directorul general al Anchor Grup.
Imobilul va avea o suprafata totala construita de peste 20.000 de metri patrati, structurata pe 11 etaje.
"Investitia estimata este de 15 milioane de euro si cred ca imobilul va fi finalizat in toamna anului viitor", a completat reprezentantul Anchor Grup. El spune ca jumatate din suprafata disponibila va fi ocupata de firmele din cadrul grupului turcesc Fiba, cel care este actionarul majoritar al Anchor Grup.
"In cadrul acestei cladiri vor fi sediile Anchor Grup, Finansbank, Finansleasing sau Gima, urmand ca cealalta jumatate din suprafata disponibila sa fie inchiriata", a precizat Ali Ergun Ergen.
Compania turceasca va deschide in luna octombrie a acestui an al doilea sau complex comercial de tip mall, Plaza Romania care va fi situat in zona Lujerului din vestul orasului.
Potrivit oficialilor, peste 90% din spatiul de retail disponibil a fost deja inchiriat. Planurile initiale prevedeau o suprafata de aproape 80.000 de metri patrati, insa ca urmare a solicitarilor foarte mari din parte chiriasilor suprafata a fost marita la 100.000 de euro.
"Exploram deja posibilitatile pentru al treilea mall, care va fi tot in Bucuresti, insa ne gandim si la posibilitatea de a deschide astfel de complexuri comerciale si in provincie. Oricum luam lucrurile pe rand: momentan asteptam deschiderea celui de-al doilea complex comercial, trebuie ca acesta sa fie bine asezat in piata si abia dupa aceea ne putem apuca de al treilea", a sustinut reprezentantul Anchor Grup.
Plaza Romania va include peste 150 de magazine si peste 25 de restaurante, cafenele si baruri de zi, printre numele importante care isi vor face intrarea pe piata romaenasca prin acest complex comercial figurand lantul de magazine Zara si Movieplex, un operator de cinematografe multiplex.
Complexul comercial Plaza Romania va implica o investitie de peste 35 milioane euro si va fi amplasat pe locul unui fost "templu al foamei", pe care grupul turc l-a cumparat la pachet impreuna cu cel din Vitan pentru 6 milioane dolari.
Primul complex comercial al Anchor Grup a fost deschis in luna septembrie 1999 si a implicat o investitie totala de peste 35 de milioane de dolari.
De la deschiderea Bucuresti Mall in 1999, Anchor grup a inregistrat an de an pierderi, potrivit datelor Ministerului de Finante. Pe masura ce cifra de afaceri a crescut de la 2,8 milioane euro in 1999 la 11,8 milioane euro in 2002, pierderile au scazut de la 15,7 milioane euro la 1,6 milioane euro in aceeasi perioada de timp. Anul trecut, Anchor Grup a realizat potrivit oficialilor sai o cifra de afaceri de aproape 13,5 milioane euro, si a trecut pe profit.
Recuperarea investitiei in Bucuresti Mall se va face, potrivit oficialilor Anchor Grup in opt ani, adica pana la sfarsitul anului 2007. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO