Prima pagina

Austriecii de la OMV, interesati de gigantul croat INA

10.07.2008, 18:02 30

Austriecii de la OMV au confirmat ca sunt interesati sa cumpere 26% din participatia la compania petroliera croata INA, informeaza Balkaninsight.com.

Informatiile privind interesul OMV, care intra in conflict cu interesele MOL, au urcat titlurile companiei croate cu 6,9%, cel mai inalt nivel din decembrie pana in prezent.

Un purtator de cuvant din partea guvernului croat a confirmat ca a primit o scrisoare din partea OMV, dar a refuzat sa faca public continutul scrisorii.

MOL, care a refuzat in trecut o oferta de preluare venita din partea OMV, detine deja 25% din INA, fiind in discutii cu guvernul croat in vederea unui schimb de actiuni in vederea majorarii participatiei la compania INA.

Conform ziarelor croate, in scrisoarea de intentie trimisa de OMV, grupul austriac scrie ca ar fi interesat de preluarea unei participatii de 26% din INA, fie prin plata cash, fie prin schimb de actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO