Prima pagina

Broker Cluj pune la bataie peste 1,2 mil. euro pentru a rascumpara 5% din actiuni

08.09.2008, 18:16 25

Societatea de intermediere financiara Broker Cluj (BRK) intentioneaza sa rascumpere pana la 5% din actiunile proprii, la preturi cuprinse intre 0,3 lei si 0,553 lei.

Societatea este pregatita sa aloce intre 1,2 si 2,2 milioane de euro pentru acest program de rascumparare, care se va intinde pe o perioada de 18 luni. Sumele necesare vor fi alocate din contul de rezerve al societatii.

Consiliul de Administratie al Broker a convocat o adunare generala a actionarilor (AGA) pentru data 17 octombrie, in cadrul careia va fi dezbatut programul de rascumparare. Initiativa Broker vine dupa ce compania a pierdut peste 80% din valoare de la inceputul anului, inregistrand una dintre cele mai puternice caderi de pe Bursa. Titlurile Broker au inchis sedinta de luni la pretul de 0,318 lei, capitalizarea companiei fiind de 25,5 mil. euro.

Contactat de ZF, Petru Prunea, presedintele Broker, nu a dorit sa ofere comentarii.

Broker este a patra companie de pe Bursa de Valori care a anuntat un program de rascumparare a propriilor actiuni, dupa Flamingo International (FLA), Impact Developer & Contractor (IMP) si Banca Transilvania (TLV). Flamingo si Impact au realizat deja rascumparari de actiuni din piata, cu scopul distribuirii acestora catre salariati, in timp ce actionarii Bancii Transilvania au aprobat rascumpararea a 5% din actiuni pentru stabilizarea cotatiei de pe Bursa.

O serie de companii de pe RASDAQ au anuntat si ele rascumparari de actiuni, cele mai importante fiind Prospectiuni Bucuresti (PRSN), Ceramica Iasi (CERE), Remarul 16 Februarie (REFE) si Armax-Gaz Medias (ARAX).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO