Prima pagina

Concurenta tine pretul locuintelor pe loc

Concurenta tine pretul locuintelor pe loc
29.04.2008, 20:07 14

Perioada cresterilor de doua cifre a preturilor la locuinte in Capitala a trecut, potrivit consultantilor imobiliari, in conditiile in care concurenta pe piata rezidentiala se intensifica, iar puterea de cumparare nu a tinut pasul cu avansul preturilor din ultimii ani.
"Din cauza cresterii concurentei, dezvoltatorii vor fi nevoiti sa nu mai creasca preturile si sa ia mai mult in considerare posibilitatile financiare ale clientilor lor, precum si sa incheie acorduri speciale cu bancile pentru a facilita cumpararea unei locuinte noi si gasirea solutiei de finantare potrivite", apreciaza reprezentantii companiei de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania.
Pretul locuintelor din Bucuresti a crescut anul trecut cu circa 50%, ajungand la un nivel mediu de aproximativ 2.000 de euro/metrul patrat. Cu toate acestea, potrivit indexului imobiliar realizat de ZF, la inceputul acestui an se constata o stagnare a preturilor, pe fondul inaspririi conditiilor de creditare cauzate de criza mondiala a creditelor ipotecare. Cititi mai mult in ZIARUL FINANCIAR de maine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO