Prima pagina

Constanda a vandut 1,63 hectare din Satul Francez pentru 68 mil. euro

Constanda a vandut 1,63 hectare din Satul Francez pentru 68 mil. euro

Click pentru imaginea marita

17.07.2008, 19:00 10

Omul de afaceri Constantin Constanda a incasat de la firma elena Raptis Kavouras circa 68 mil. euro pe 1,63 hectare de teren din Satul Francez tranzactie in urma careia lotul de 2,8 hectare aflat in proprietatea acestuia este evaluata la 120 mil. euro.
Constanda a devenit proprietar in Satul Francez in luna martie, prin cedarea Parcului Bordei catre Primaria Bucurestiului, intr-unul dintre cele mai mari scandaluri de pe piata imobiliara. El intrase in proprietatea parcului dupa achizitia de la doua persoane fizice, care la randul lor cumparasera proprietatea de la cei carora li se retrocedase Parcul Bordei - Dumitru Tudor si Eugen Lincaru. Constanda nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei pentru a oferi mai multe informatii. Pe lotul cumparat se afla noua vile ale caror contracte de inchiriere, cu valori cuprinse intre 2.000 si
4.000 $, vor expira pana in primavara anului viitor. "Probabil nici nu vom intra pe proprietate pana anul viitor, cand vom incepe proiectul la care lucreaza deja o echipa de arhitecti. Proprietarul nu a dorit sa vanda tot, dar am putea cumpara si restul", a declarat pentru ZF Lucian Mateescu, general manager al Raptis Kavouras. Grecii au fost consiliati de casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, in timp ce Constanda a fost asistat de un avocat independent.
Satul Francez a fost construit in 1994 de firma franceza Bouygues printr-un credit cu garantia statului si a intrat in proprietatea Primariei dupa ce imprumutul nu a fost rambursat la timp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO