Prima pagina

Deutsche Bank a pus 100 mil. euro in doua proiecte GTC

Deutsche Bank a pus 100 mil. euro in doua proiecte GTC

Proiectul FeliCity din nordul Capitalei implica investitii de 190 de milioane de euro

02.07.2008, 19:12 20

O divizie a companiei germane Deutsche Bank Asset Management, un gigant imobiliar cu active de aproape 50 de miliarde de euro, detine participatii in valoare de 100 de milioane de euro in ansamblurile rezidentiale FeliCity si Rose Garden ale companiei de dezvoltare imobiliara Globe Trade Center (GTC), care implica investitii cumulate de peste 270 de milioane de euro.
RREEF, divizia Deutsche Bank care a stabilit recent un nou record pe piata imobiliara locala prin achizitia unui proiect in nordul Bucurestiului pentru 340 mil. euro, detine o participatie de 30% in cadrul FeliCity, proiect din apropierea padurii Baneasa, care implica investitii de 190 mil. euro, si 50% din proiectul Rose Garden din Colentina, cu o valoare de investitie de 83 mil. euro.
"Am fost de acord sa impartim profitul din aceste proiecte cu Deutsche Bank datorita puterii numelui lor, care ne ajuta in diferite situatii, cum ar fi relatia cu bancile", a declarat Shimon Galon, CEO al GTC.
Investitiile facute de catre Deutsche Bank au fost realizate intr-o faza incipienta a proiectelor, inainte ca puternicul grup sa incheie achizitia proiectului UpGround.
Cele doua proiecte cuprind aproximativ 2.000 de locuinte, dintre care au fost vandute pana in prezent aproximativ 1.200, in special pe parcursul anului trecut, circa un sfert dintre acestea fiind in mainile investitorilor speculativi.
Pe fondul asezarii pietei in prima jumatate a acestui an, si ritmul de vanzare a locuintelor dezvoltate de catre GTC a scazut.
"Anul trecut aveam impresia ca traiesc in rai. Investitorii cumparau 30-40 de apartamente fara sa stie macar unde este terenul. Eram bucuros, dar acest lucru nu era tocmai normal. Piata s-a filtrat si au ramas acum in special end-userii, oameni care intr-adevar au nevoie de apartamente", explica Galon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO