Prima pagina

Europenii prefera sa suporte preturile mari ale combustibililor decat sa se lase de condus

Europenii prefera sa suporte preturile mari ale combustibililor decat sa se lase de condus
05.09.2008, 16:57 14

Preturile ridicate la petrol si taxele mari aplicate la benzina si motorina au ridicat preturile de la pompe la un nou record in aproape toata Europa vara aceasta. Cu toate acestea expertii in transporturi cred ca multi europeni, din necesitate, obisnuinta sau placere, s-au dovedit extrem de fermi pe pozitie in a tine piept costurilor suplimentare pe care le presupune condusul, scrie International Herald Tribune.
"Nu se observa schimbari majore la tipul de masini pe care oamenii le cumpara, insa sunt foarte surprins de lipsa de reactie", a marturisit Pter Jensen, un expert in transporturi de la Agentia Europeana pentru Mediu. "Am sperat ca aceste preturi vor reduce numarul de masini de pe strazi, insa oamenii rezista scumpirilor mai bine decat am sperat noi".
Desi vanzarile de masini noi atat in Europa cat si in Statele Unite au coborat anul acesta, numarul de masini per persoana a continuat sa creasca, in parte deoarece multi oameni au mai mult de o masina, conform rapoartelor OCDE (Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO