Prima pagina

GED Eastern Fund II devine actionar la Happy Tour

13.12.2007, 13:47 36

Compania de investitii GED a incheiat, prin fondul GED Eastern Fund II, cea de a cincea tranzactie din Romania prin investitia in agentia de turism Happy Tour, aceasta reprezentand totodata si prima participatie a unui fond de investitii la o agentie de turism autohtona, anunta Mediafax.

"Fondul de investitii GED a pariat pe acest sector datorita cresterii explozive din ultimii ani. In acest moment, cresterea economiei romanesti atrage in tara multe companii multinationale in paralel cu dezvoltarea companiilor nationale. Toate aceste companii se confrunta tot mai mult cu necesitatea gestionarii cerintelor de turism, din ce in ce mai sofisticate", a declarat, intr-un comunicat, Robert Luke, director general GED.

Happy Tour este, din punct de vedere al cifrei de afaceri, cea mai mare agentie de turism din Romania.

Happy Tour estimeaza pentru 2007 o cifra de afaceri de peste 45 milioane euro.

Fondul de investitii spaniol GED Eastern Fund II, cu resurse in valoare de 150 milioane de euro, a fost infiintat in aprilie 2005 si are deja patru participatii in Romania, la companiile Rosegur (fostul Dragon Star Guard), Romanian Real Estate Partners, un joint venture cu Warburg Pincus, la Dasimpex Khan si la compania de produse lactate Fama.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO