Prima pagina

Grupul austriac Uniqa intentioneaza sa achizitioneze Unita Vienna Insurance Group

29.05.2008, 11:35 15

Compania austriaca Vienna Insurance Group intentioneaza sa vanda grupului austriac Uniqa divizia romaneasca Unita Vienna Insurance Group, dupa ce a ajuns, miercuri, la un acord in acest sens, au anuntat cele doua companii, mentionand ca tranzactia are nevoie de acceptul Comisiei Europene.
"Uniqa Group Austria intentioneaza sa achizitioneze 100% din actiunile asiguratorului non-viata din Romania, finalizarea tranzactiei fiind programata pentru al treilea trimestru al anului", se precizeaza intr-un comunicat al Vienna Insurance Group.
In primul trimestru al acestui an, companiile grupului Vienna Insurance Group (VIG) a inregistrat pe piata asigurarilor din Romania venituri din prime brute de 200,86 milioane euro, in crestere cu 89,1% fata de aceeasi perioada a anului 2007, fiind incluse aici si primele inregistrate de Asirom, conform raportului financiar al VIG.
Pe segmentul asigurarilor generale, valoarea primelor brute subscrise a urcat la 189,45 milioane euro, in crestere cu 84,8%. Politele de viata au adus VIG venituri de 11,41 milioane de euro, in crestere cu 206,1% fata de perioada similara din 2007.
Profitul inregistrat de companie pe piata romaneasca a avansat la 2,70 milioane euro, in crestere cu 102,9%.
VIG este prezent in Romania prin intermediul a cinci companii: Omniasig Asigurare-Reasigurare, Omniasig Asigurari de Viata, Unita, Agras si Asirom, detinand la fiecare pachetul majoritar. La aceastea se vor adauga societatile BCR Asigurari de Viata si BCR Asigurari

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO