Prima pagina

Iaciu si HSBC confirma vanzarea Doraly

13.08.2008, 18:43 72

Grupul financiar britanic HSBC a confirmat miercuri seara achizitia a 50% din proiectul Expo Market Doraly detinut de Gheorghe si Dorina Iaciu. Valoarea tranzactiei nu a fost anuntata, dar surse de pe piata sustin ca se siteaza in jurul a 70 de milioane de euro.
Aceasta este una dintre cele mai mari tranzactii realizate de un antreprenor local din ultimul an. Achizitia a afost facuta prin vehiculul HEAREF care va fi operat in comun de cele doua parti. Expo Market Doraly are 55.000 de metri patrati suprafata utila si planuieste sa mai adauge inca 35.000.
Matthew Hunt care a fost responsabilul HSBC in aceasta tranzactie a comentat: "Dorim sa exploatam aceasta locatie la potentialul maxim pe care il are. Aceasta este prima tranzactie pe care am realizat-o in Romania si suntem incantati de a avaea sansa sa construim in continuare ceea ce EMD a realizat pana in prezent. Aceasta locatie are deja un loc bine stabilit in piata, nu doar in Bucuresti, ci si in restul tarii, si intentionam sa ne ajutam partenerii sa atinga potentialul maxim al acestui parc localizat strategic. Aceasta va duce mai tarziu la imbunatatirea liniei de centura pentru a asigura un mediu comercial exceptional"

Iaciu de asemenea a completat: "Aducerea experientei HEAREF in Romania ca partener in Expo Market Doraly ne va ajuta sa ducem la bun sfarsit un plan de afaceri care va accelera dezvoltarea locatiei. Acum sunt complet echipati pentru a atinge cerintele de extindere ale clientilor nostri si de asemenea pentru a extinde portofoliul de spatii la lista de clienti in asteptare"

Cititi maine in Ziarul Financiar un interviu cu Gheorghe Iaciu si cum a facut el aceasta tranzactie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO