Prima pagina

iPhone 3G, un milion de unitati vandute in weekend

14.07.2008, 19:11 9

Compania americana Apple a vandut un milion de unitati din noul model iPhone, in 21 de tari, in primul weekend de la lansarea dispozitivului, conform Reuters.

"iPhone 3G a inregistrat un weekend de debut extraordinar. A durat 74 de zile pentru a vinde un milion din modelul initial, deci noul iPhone 3G a avut in mod evident un inceput minunat in lume", a declarat directorul general al Apple, Steve Jobs.

Modelul original iPhone, lansat la sfarsitul lunii iunie 2007 numai in Statele Unite, s-a vandut in aproximativ 270.000 de unitati in primele doua zile. Vanzarile modelului initial iPhone au depasit un milion de unitati la inceputul lunii septembrie 2007.

Problemele legate de activare au tulburat vineri lansarea modelului, in contextul in care multi cumparatori au fost nemultumiti ca nu au putut utiliza noul dispozitiv, dupa ce au asteptat mai multe ore pentru achizitionarea lui.

iPhone va fi lansat in Romania pana la sfarsitul acestui an de Orange.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO