Prima pagina

Isarescu: Pretul petrolului nu modifica deocamdata prognozele de inflatie

Isarescu: Pretul petrolului nu modifica deocamdata prognozele de inflatie
23.05.2008, 14:49 19

Pretul petrolului nu a dat deocamdata motive Bancii Centrale sa modifice prognozele legate de cresterea economica si inflatie, a declarat astazi Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.
"Nu am schimbat prognoza de crestere economica, dar pana la urmatorul raport asupra inflatiei pot aparea multe elemente noi", a spus guvernatorul BNR.
Isarescu a adaugat ca pretul petrolului pe pietele internationale are un impact inflationist si poate provoca incetinirea cresterii economice din Romania. Un baril de petrol a atins ieri pretul istoric, de 135,04 dolari pe bursele asiatice.
"Uitandu-ma la avansul inregistrat de pretul petrolului am un puternic sentiment de deja-vu. In urma cu zece ani pretul petrolului a crescut de la 2 dolari pe baril la 12 dolari. O crestere putenica a fost inregistrata si in 1979. Trebuie sa se evite ceea ce a fost in anii '70 si sa nu se ajunga la stagflatie", a declarat Isarescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO