Prima pagina

Lehman trece pe pierdere. Criza continua

03.06.2008, 11:08 10

Lehman Brothers ar putea avea nevoie de fonduri pentru a acoperi primele pierderi inregistrate de companie din 1994 incoace, arata Bloomberg.

Al patrulea fond de obligatiuni din SUA are sanse mari sa raporteze pierderi pentru trimestrul II al acestui an, Lehman Brothers detinand active non-lichide.

Conform ziarului economic Wall Street Journal, Lehman ar putea cauta sa faca rost de lichiditati in valoare totala de 4 miliarde dolari prin vanzarea de actiuni, din luna februarie reusind sa stranga 6 miliarde dolari.

Valoarea actiunilor companiei a scazut cu 48% in acest an.

Ieri, ca urmare a reducerii ratingului de creditare de catre agentia Standard & Poor's pentru bancile Morgan Stanley, Merrill Lynch si Lehman Brothers, in urma previziunilor sumbre privind alte scaderi ale valorii de piata a activelor detinute de fondurile de obligatiuni, valoarea titlurilor companiei Lehman a coborat cu 8,1% in sedinta de ieri a Bursei din New York.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO