Prima pagina

Mega Image a platit 18,6 mil. euro pentru reteaua La Fourmi

31.03.2008, 11:20 18

Grupul belgian Delhaize, operatorul supermarketurilor Mega Image, a anuntat ca a platit 18,6 mil. euro pentru preluarea retelei La Fourmi de la fondul de investitii Global Finance.
"Pretul de achizitie pentru dreptul de proprietate a 100% din La Fourmi este 18,6 milioane de euro, pret supus ajustarilor contractuale. Achizitia include drepturile de proprietate asupra imobilelor a 4 magazine", se arata intr-un comunicat al Delhaize Group.
La Fourmi, cu 14 unitati operationale, este a doua mare retea de supermarketuri din Bucuresti, dupa Mega Image, cu 20 de magazine.
Global Finance, fond privat de investitii de origine greaca, a intrat in afacerea din retail La Fourmi in anul 2005, prin achizitia a 80% din compania care la acea data numara 11 supermarketuri. Ulterior, fondul a ajuns sa detina aproximativ 90% din operatorul magazinelor, restul de 10% apartinand unor investitori privati de origine libaneza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO