Prima pagina

Microsoft Romania continua exportul de personal

21.12.2005, 20:02 20

Dupa ce fostul director al Microsoft Romania, Silviu Hotaran, a preluat anul trecut managementul afacerii celui mai mare producator de software din lume pe intreaga regiune a Europei de Sud-Est, alti doi manageri ai filialei romanesti au urcat in ierarhie la nivel de corporatie.

Unul dintre cei patru fondatori ai Microsoft Romania, Paul Miches, va pleca de la 1 ianuarie la Londra, preluand postul de Readiness Manager pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), urmand astfel sa raspunda de instruirea oamenilor de vanzari ai Microsoft in aceasta regiune.

Miches a avut functia de manager pentru clientii IMM si pentru parteneri la Microsoft Romania, unde a lucrat inca de la infiintarea filialei, in 1996.

Cel de-al doilea manager care paraseste Romania este Dorin Badea, care va pleca tot de la 1 ianuarie la Glasgow, pentru a deveni Microsoft Services Lead pentru filiala din Scotia. El a lucrat cinci ani la Microsoft Romania si a condus departamentele Services si Platform Group.

In vara anului trecut, fostul director general al Microsoft Romania, Silviu Hotaran, a fost numit director general al companiei pentru Microsoft Europa de Sud-Est, unde coordoneaza operatiunile din noua tari aflate in zona Balcanilor (Albania, Macedonia, Bosnia, Slovenia, Croatia, Serbia, Bulgaria, Romania si Republica Moldova).

Odata cu numirea lui Hotaran la conducerea companiei pe regiunea Europei de Sud-Est, si Paula Apreutesei a devenit Business Development Manager pe Europa de Sud-Est.

In urma tranzactiei din anul 2003, prin care Microsoft a cumparat antivirusul RAV de la firma romaneasca GeCAD, o echipa de specialisti a GeCAD a plecat la Redmond, la sediul central al Microsoft, pentru a lucra la dezvoltarea tehnologiei.

De altfel, Romania se afla pe lista celor mai importante 20 de "piete emergente" (apartinand unor tari in dezvoltare) pentru Microsoft. In lume exista aproximativ 150 de piete emergente, insa Microsoft a considerat prioritare 20 de astfel de tari, pe care le considera de importanta strategica pentru businessul sau. victor@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO