Prima pagina

Migratia romanilor in strainatate va mai tine inca zece ani

06.06.2008, 17:46 49

Migratia fortei de munca din Romania catre statele vestice va continua pentru cel putin inca 10 ani, insa va incepe o migratie masiva din alte state estice catre piata locala, potrivit lui Luis de Sebastian, profesor la ESADE, cea mai mare scoala de business din Spania. Sebastian considera procesul de migratie unul plin de avantaje pentru tarile aflate in dezvoltare, datorita fortei de munca mai ieftine si a contributiei muncitorilor la bugetul de stat.

Economia Spaniei, principalul motor de crestere al Uniunii Europene, a fost ajutata din plin de imigranti, atat de germani, suedezi si englezi, care au cumparat locuinte in zonele de coasta si pe insule, cat si de muncitorii veniti din America de Sud, Africa de Nord sau Europa de Est.

Cititi in suplimentul de luni al ZIARULUI FINANCIAR, Profesii, care au fost principalii factori care au contribuit la dezvoltarea pietei rezidentiale din Spania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO