Prima pagina

O firma a lui Culita Tarata, amendata pentru ca a refuzat controlul Concurentei

05.06.2008, 16:33 12

Societatea comerciala TCE 3 Brazi SRL, reprezentata de Culita Tarata, a fost sanctionata cu o amenda de 1,5 milioane lei pentru ca a refuzat sa se supuna unui control derulat de Consiliul Concurentei.

Inspectorii Consiliului Concurentei au efectuat, saptamana aceasta, inspectii inopinate simultane la sediile a 11 societati comerciale active pe piata cerealelor din Romania.

Dintre cei 11 agenti economici, 3 Brazi a refuzat sa se supuna inspectiei Consiliului Concurentei. Acesta este primul caz in care un agent economic refuza sa se supuna unei inspectii efectuate de Consiliul Concurentei.

Conform legii, in cazul in care o societate refuza sa se supuna inspectiei, Consiliul Concurentei poate aplica amenzi in valoare de pana la 1% din cifra de afaceri totala realizata de societatea in cauza, in anul anterior sanctionarii. Prin urmare, in acest caz, Consiliul Concurentei a aplicat o amenda de aproximativ 1.500.000 lei, respectiv echivalentul a circa 400.000 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO