Prima pagina

O parte din salariatii BCR au intrat in greva. Conducerea ii asteapta la dialog

13.08.2008, 10:31 16

"Credem cu convingere, asa cum am precizat mereu pana acum, ca dialogul deschis cu reprezentantii sindicatului este cea mai buna cale de a rezolva orice problema?, a declarat conducerea Bancii Comerciale Romane cu privire la relatiile pe care aceasta le are cu Federatia Sindicatelor Libere (FSI).

Conform comunicatului bancii, aceasta a facut mai multe propuneri FSI, propuneri la care conducerea nu a primit nici un raspuns.

Comunicatul bancii vine dupa ce angajatii care fac parte din FSI au intrat intr-o greva japoneza de trei zile, nemultumiti de programul de lucru, neplata orelor suplimentare, nerespectarea repausului saptamanal si inegalitatile salariale.

"Majoritatea salariatilor BCR isi incep munca la ora 9.00 si o termina in jurul orei 20.00, fara a li se plati orele suplimentare sau a fi compensate cu timp liber. Foarte multi angajati si-au luat concedii medicale din cauza stresului prea mare", a declarat presedintele federaiei, Ciprian Ionescu.

Liderul sindical a precizat ca angajatii BCR cu un an sau doi vechime au salarii aproape duble fata de cei cu vechime mai mare, desi fac aceeasi munca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO