Prima pagina

Oleg Deripaska a devenit cel mai bogat om din Rusia, cu o avere de 40 mld. dolari

Oleg Deripaska a devenit cel mai bogat om din Rusia, cu o avere de 40 mld. dolari
18.02.2008, 13:21 26

Magnatul Oleg Deripaska a devenit cel mai bogat om din Rusia, cu o avere de 40 miliarde de dolari, pozitie detinuta in perioada 2004-2006 de patronul echipei de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, potrivit topului realizat de revista Finance, citat de cotidianul Kommersant.

Roman Abramovici ocupa pozitia a doua a clasamentului, cu o avere de 23 de miliarde de dolari, iar pozitia a treia a fost adjudecata de Vladimir Lisin, cu afaceri in industria metalurgica.

Deripaska, in varsta de 40 de ani, un apropiat al guvernului de la Kremlin si proprietarul holdingului industrial rus Basic Element (BasEl), aproape si-a dublat averea in 2007, la circa 40 de miliarde de dolari.

Compania UC RusAl, controlata de grupul BasEl, a devenit cel mai mare producator de aluminium din lume dupa fuziunea dintre activele detinute de Deripaska, compania de comert cu petrol Glencore din Elvetia si SUAL, companie rivala rusa. Operatiunea a fost incheiata in martie 2007.

Imperiul lui Deripaska:


Rusal, cel mai mare producator de aluminiu din lume.


30% din compania austriaca de constructii Strabag.


9,99% din compania Hochtief.


Producatorul de avioane Aviacor Aviatzionny Zavod.


Compania de asigurari Ingosstrakh.

O participatie in cadrul Magna International, cel mai mare producator de componente auto din Canada.


Firma de constructii Razvitiye.


Producatorul de automobile GAZ.


50% din Industrial Construction Corporation Transstroi, cel mai mare constructor de infrastructura de transport din Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO