Prima pagina

Radulescu: Reglementari deja in vigoare transforma construirea bugetului pe 2009 intr-o misiune imposibila

Radulescu: Reglementari deja in vigoare transforma construirea bugetului pe 2009 intr-o misiune imposibila
08.01.2008, 16:38 18

Reglementari deja in vigoare transforma construirea bugetului pe 2009 intr-o misiune imposibila: majorarea pensiilor aprobata anul trecut va exploda in cheltuieli pentru buget abia anul viitor; tot atunci va intra in vigoare si dreptul pensionarilor, recent legiferat, de a primi in bani contravaloarea biletelor de tren gratuite neutilizate (una din cele mai mari nazdravanii care pot fi imaginate!), scrie Eugen Radulescu, fost presedinte al CEC, Raiffeisen Bank si fost director de politica monetara in cadrul BNR.

Or, acestea se sparg inevitabil in cresterea incertitudinilor privind viitorul fiscalitatii in Romania. Daca adaugam celelalte probleme structurale cu care se confrunta tara noastra - dintre care am amintit doar doua in deschiderea acestui articol - imaginea ce rezulta nu e deloc incurajatoare. Si ne vom tot intreba de ce oare investitiile merg spre Bulgaria, sau poate spre Brazilia ori India, si ocolesc tara noastra?

Citeste comentariul integral aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO