Prima pagina

RCI primeste premiul "Tranzactia Anului" din partea The Banker

26.06.2008, 18:43 22

Societatea de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment (RCI) a primit din partea revistei The Banker, revista ce apartine ziarului economic Financial Times, premiul pentru "Tranzactia Anului 2007", pentru intermedierea ofertei publice initiale de actiuni Transgaz.

Tranzactia a marcat mai multe premiere pe piata romaneasca de capital: cea mai mare suma subscrisa vreodata in Romania intr-o oferta publica primara de actiuni - aproape 1,8 miliarde euro; peste 12.000 de subscrieri, cel mai mare numar inregistrat pe piata romaneasca la o IPO.

"Aceasta tranzactie incheiata in luna decembrie 2007 a impus standarde inalte nu numai in ceea ce priveste valoarea ei, cat si prin elementele de inovatie si timpul record in care a fost incheiata", a motivat The Banker acordarea premiului.

"Sunt foarte multumita ca aceasta tranzactie deosebit de grea si de frumoasa aduce in Romania si un premiu de referinta acordat de The Banker. Acest fapt reprezinta fara indoiala o recunoastere a eforturilor depuse de echipa RCI in ultimii ani si implicarea noastra in dezvoltarea pietei de capital. Este un premiu care ne motiveaza sa continuam sa ne consolidam pozitia de lider pe piata IPO-urilor din Romania", a spus Dana Mirela Ionescu, presedintele Raiffeisen Capital&Investment.

RCI este un jucator puternic pe piata romaneasca de capital, in 2007 clasandu-se pe pozitia a doua din punctul de vedere al volumelor tranzactionate, cu o cota de piata de peste 8%.

RCI a fost implicat in toate tranzactiile majore precum: IPO-uri la Transgaz, Transelectrica, Flamingo, Teraplast precum si unele dintre cele mai mari oferte de obligatiuni municipale sau corporatiste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO