Prima pagina

Romexterra iese de pe piata fondurilor de pensii private obligatorii

03.06.2008, 15:51 19

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a retras autorizatia de administrare a MKB Romexterra Fond de Pensii in urma solicitarii companiei de retragere de pe piata pensiilor private obligatorii, a anuntat astazi institutia de reglementare.
La finalul campaniei initiale de aderare in sistemul Pilonului II, fondul de pensii FIDUCIA, administrat de Romexterra avea 1884 participanti din care 150 proveniti din repartizarea aleatorie, se arata intr-un comunicat al CSSPP.
Pana la inceperea etapei de colectare a contributiilor participantilor, patru companii de administrare din sistemul Pilonului II au solicitat retragerea de pe piata, respectiv Marfin, Zepter, MKB Romexterra si AG2R. Participantii fondurilor administrate de catre cele patru societati, in numar de 4.854, reprezinta 0,1% din numarul total de 4.156.316 aderenti la sistemul Pilonului II, se mai precizeaza in comunicatul CSSPP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO