Prima pagina

Salariul minim pentru anul 2008: 500 de lei

12.11.2007, 19:36 26

Guvernul, sindicatele si patronatele au convenit ca salariul minim din 2008 sa fie de 500 de lei, a declarat, luni, ministrul Muncii, Paul Pacuraru.

Ministrul Muncii a spus, la finalul intalnirii cu reprezentantii sindicatelor si patronatelor, ca salariul minim va creste in 2008 cu 28%, de la 390 la 500 de lei, adaugand ca aceasta crestere nu va influenta inflatia. El a recunoscut ca aceasta valoare era maximum pe care bugetul il permitea la ora actuala pentru salariul minim.

Ministrul muncii Paul Pacuraru a declarat joi ca formula finala a Guvernului privind salariul minim pe economie va fi prezentata astazi, dupa sedinta de Guvern, fiind mai apropiata de oferta maximala a patronatelor decat de cererea minimala a sindicatelor. Pacuraru a spus ca negocierile intre patronate si sindicate privind salariul minim sunt in impas, sindicatele solicitand un salariu minim pe economie ridicat, de 550-600 de lei si chiar 700 de lei, iar patronatele au o oferta finala mult mai redusa, de 480 de lei. "Aceasta oferta finala a patronatelor este rezultatul analizelor de profitabilitate pe care ei le-au facut pe fiecare sector de activitate", a declarat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO