Prima pagina

Sarbu, noul director operational al CME

17.10.2007, 22:33 17

Compania americana Central European Media Entreprises (CME) a anuntat numirea lui Adrian Sarbu, 52 de ani, in functia de director operational (COO) al intregului grup, decizie care intra in vigoare incepand de astazi.
Aceasta este prima promovare importanta a unui executiv roman in conducerea unei companii listate pe piata bursiera internationala. Grupul este cotat pe piata NASDAQ din Statele Unite si are in prezent o valoare de peste 3,5 miliarde de dolari.
CME opereaza mai multe statii de televiziune in Europa Centrala si de Est - Cehia, Romania, Slovacia, Slovenia, Croatia si Ucraina. Grupul este controlat de omul de afaceri american Ronald Lauder.
Compania a avut anul trecut venituri totale de 603 milioane de dolari si un profit operational (EBITDA) de 218 milioane de dolari. In ultimul an, Adrian Sarbu a coordonat direct operatiunile din Cehia, Romania si Slovacia, care au adus, conform rezultatelor pe 2006, 70% din cifra de afaceri a grupului si 85% din castigul operational.

Cititi ce spune Adrian Sarbu despre aceasta numire maine in ZIARUL FINANCIAR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO