Prima pagina

Sefe in lumea barbatilor

04.04.2008, 15:00 10

Femeile-manager si-au castigat locul intr-o lume de business care era guvernata pana nu de mult exclusiv de barbati. Desi sunt constiente ca sunt platite mai prost decat barbatii, spun ca nu se simt discriminate.

Diferentele salariale dintre femeile si barbatii cu functii similare la nivel de middle si top management sunt constientizate de catre reprezentantele sexului frumos, desi existenta unui ecart salarial nu ar trebui sa fie dictata de gen, ci de competente, spun ele. Pentru un post de top management sunt necesare competente de un inalt grad de calificare si experienta, cu atributii, responsabilitati si obiective strategice.

Cu toate acestea, diferentele exista: potrivit datelor Institutului National de Statistica, barbatii castiga cu 16% mai mult decat femeile care ocupa aceleasi pozitii.

Industrie prelucratoare, banci si administratie publica sunt doar cateva din domeniile unde barbatii sunt platiti mai bine. Cititi in suplimentul ZIARULUI FINANCIAR de luni, Profesii, de ce sunt preferati barbatii si in ce domenii femeile castiga mai mult.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO