Prima pagina

Septimiu Stoica se retrage din functia de presedinte al Consiliului BVB

Septimiu Stoica se retrage din functia de presedinte al Consiliului BVB
19.11.2007, 11:36 15

Presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Septimiu Stoica, a declarat astazi ca intentioneaza sa se retraga din functia de presedinte al Consiliului de Administratie al societatii. Actionarii BVB vor in cadrul adunarii generale din 18 decembrie unificarea functiilor de presedinte si director general.

"Un punct pe ordinea de zi a adunarii generale va fi modificarea actului constitutiv care sa permita unificarea functiilor de presedinte al CA cu cea de director general", a declarat, luni, presedintele BVB, Septimiu Stoica.

Actualul director general, Stere Farmache, ar putea fi numit la conducerea BVB, pe pozitia creata in urma cumularii celor doua functii.

Septimiu Stoica a motivat propunerile sale, atat prin prisma unui angajament prealabil in acest sens facut in Adunarea Generala care l-a ales in functia sa actuala, cat si in baza unor considerente privind optimizarea guvernantei corporative a societatii.

Membrii Consiliului de Administratie au aprobat in unanimitate propunerile lui Stoica. De asemenea, Consiliul a decis sa supuna atentiei actionarilor societatii cateva masuri noi, printre care intarirea activitatii

Institutului de Guvernanta Corporativa, prin transformarea acestuia intr-o institutie non-profit de interes public si infiintarea unui Consiliu Consultativ al Inteleptilor Pietei, constituit de experti romani si straini recunoscuti si cu realizari remarcabile in domeniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO