Prima pagina

SIF-urile inchid sedinta cu o crestere de 5,77%% (Update)

SIF-urile inchid sedinta cu o crestere de 5,77%% (Update)
21.06.2007, 12:18 13

Indicele BET-FI, care urmareste evolutia societatilor de investitii financiare, a inchis sedinta de tranzactionare de astazi cu o crestere de 5,77%, pe o lichiditate de circa 85 de milioane de lei (26 de milioane de euro).
Indicele BEt a urcat cu 0,5%, pe o piata cu o apreciere generala de 0,73%.
Actiunile SIF au deschis sedinta cu cresteri semnificative pe fondul unor volume de tranzactionare ridicate. La ora 11:00, indicele BET-FI inregistra deja o crestere de peste 5%, iar valoarea tranzactiilor cu titluri SIF depasea 20 mil. lei (6,2 mil. euro).
ZIARUL FINANCIAR a anuntat astazi ca pe data de 18 iunie Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a emis o decizie potrivit careia societatile de administrare a investitiilor (SAI) nu actioneaza in mod concertat cu fondurile de investitii pe care le administreaza, pana la aparitia unor informatii contrare.
"Cred ca aceasta crestere este legata si de decizia CNVM de la inceputul acestei saptamani, care ofera o portita investitorilor mari pentru a evita pragul de detinere de 1%. Sigur exista administratori de fonduri care controleaza 3-4 entitati care sunt interesati sa preia pachete mai mari din SIF-uri", a declarat Octavian Molnar, directorul societatii de brokeraj IFB Finwest.

Potrivit deciziei de luni a CNVM, societatile de administrare a investitiilor (SAI) se presupune ca nu actioneaza in mod concertat cu fondurile de investitii sau cu investitorii ale caror conturi individuale le administreaza, pana la proba contrarie. Astfel, mai multe fonduri administrate de aceeasi companie pot detine individual pachete de pana la 1% dintr-o SIF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO