Prima pagina

TBI a pus ochii pe International Leasing

27.03.2006, 00:00 38

TBIH, divizia de servicii financiare din cadrul grupului israelian Kardan, este interesata de preluarea companiei International Leasing Bucuresti si a doua din cele trei filiale deschise in provincie, au declarat pentru ZF surse de pe piata.

Actionarii International Leasing au decis la finele saptamanii trecute delistarea titlurilor societatii de pe Rasdaq.

Compania are filiale la Iasi, Brasov si Pitesti, potrivit ultimelor informatii. Actionarii care nu doresc sa ramana in companie vor avea posibilitatea sa se retraga, pretul de retragere fiind stabilit la 0,2139 lei/actiune conform raportului de evaluare realizat de un expert autorizat. La acest pret, compania este evaluata la 4,43 mil. euro.

La ultimul pret, capitalizarea bursiera a companiei era de 4,35 mil. euro. Sursele citate afirma ca planurile TBI vizeaza achizitia companiei dupa delistarea acesteia de pe piata bursiera, valoarea unei eventuale tranzactii urmand a se situa la 4 - 5 mil. euro, sustin sursele citate. Oficialii International Leasing nu au dorit sa faca niciun comentariu pana la inchiderea editiei. Efraim Naimer, reprezentantul TBI Holding pentru Romania a spus ca sunt anumite companii de leasing din piata pe care le "verifica", printre care si International Leasing. "Nu este definitivat nimic", a mentionat insa el.

"Listarea societatii nu a servit scopurilor initiale, scopuri care au stat la baza deciziei de listare si anume de a atrage investitori, respectiv de a obtine capital. Din discutiile purtate in ultima perioada cu diversi potentiali investitori am constatat ca exista o anumita reticenta a acestora in a investi in companii deschise", se arata in raportul transmis de companie catre RASDAQ.

Potrivit ultimelor informatii, Ioana Necula, directorul general si fondatorul, detine 79% din actiuni, iar Eugen Voicu, presedintele societatii Certinvest, are prin participatii directe si indirecte un pachet de circa 15%, restul titlurilor fiind in posesia altor actionari minoritari.

International Leasing estima pentru 2005 o cifra de afaceri de 50 mil. lei (peste 11 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO