• Leu / EUR4.6528
  • Leu / GBP5.1549
  • Leu / USD4.0873
Prima pagina

Turcii de la Bucuresti Mall au obtinut o finantare de 124 mil. euro de la HVB

Anchor Grup din Turcia, constructorul primului complex comercial de tip mall de pe piata romaneasca - Bucuresti Mall, a obtinut un imprumut de 124 milioane de euro de la bancile Bank Austria Creditanstalt (BA - CA) si HVB Bank Romania, ceea ce reprezinta una dintre cele mai mari finantari contractate pe piata imobiliara locala din acest an.

Firma internationala de avocatura Salans a negociat pentru cele doua banci acordarea imprumutului catre Anchor Grup. Imprumutul este destinat finantarii constructiei unei noi cladiri de birouri Anchor Plaza, cu o suprafata de 30.000 metri patrati, precum si refinantarii creditelor pentru complexurile comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania.

"Imprumutul urmeaza sa fie rambursat pe o perioada de 10 de ani. Din valoarea creditului au fost alocate aproximativ 15 milioane euro pentru construirea cladirii de birouri. Constructia va incepe in vara aceasta si va fi finalizata in 2006", a declarat Eli Ergun Ergen, director general al Anchor Grup SA.

"Suntem pregatiti sa alocam resurse suplimentare proiectelor importante din Romania. Pe langa proiectele de acest gen, vrem sa ne extindem finantarile catre zona de logistica, depozite si imobile de birouri", afirma Claudius Ferentz, Senior Manager al BA - CA in cadrul diviziei Real Estate Finance pentru Europa Centrala si de Est. BA - CA face parte din cel de-al doilea grup bancar german - HVB.

In Romania, divizia BA - CA si HVB au acordat finantari de peste 300 mil. euro in ultimii trei ani pentru proiecte imobiliare.

Cu o investitie de peste 100 mil. euro pe piata de retail din Romania, Anchor Grup SA, al carui actionar majoritar este grupul turc de firme FIBA, se concentreaza spre o crestere pe orizontala, dar si pe verticala, largindu-si afacerea sa de baza - centrele comerciale, prin construirea unei cladiri de birouri in zona Plaza Romania chiar in acest an.

Alte proiecte in afara Capitalei, precum si in strainatate sunt pe cale de a fi dezvoltate, astfel incat portofoliul Anchor Grup SA sa creasca pe termen scurt si mediu.

 

Newsletter Ziarul Financiar

Înscrie-te la newsletter-ul ZF.ro ca să primeşti zilnic informaţiile de business care contează. Ia decizii în cunoştinţă de cauză!

Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.6528
Diferență: 0,071
Ieri: 4.6495
Azi: 4.0873
Diferență: 0,2551
Ieri: 4.0769
Azi: 5.1549
Diferență: -0,4615
Ieri: 5.1788
Azi: 4.1373
Diferență: 0,4443
Ieri: 4.1190